V minulosti byla tradiční výroba chleba přenechána výhradně pekařům, kteří měli osvojené techniky i specializované vybavení a pekárny. Inovace v oblasti kuchyňských spotřebičů však umožnily péct chleba i v domácím prostředí. S pekárnou můžete nejen upéct výborný kmínový chléb podle osvědčené receptury, ale i experimentovat s různými přísadami.
Představte si, že vůně čerstvě upečeného chleba proudí přes všechny místnosti. V ranních hodinách vzbudí i jinak líné děti, aby vylezly z postele a přišly ke snídani. Domácí pečení chleba přitom není nic složitého, pokud investujete do praktického pomocníka. Odpadají starosti s ručním hnětením a pracnost je minimální.
Pekárna na chleba je skvělá volba
Velkou výhodou je, že nepotřebujete kuchyňský robot (i když i ten se v kuchyni vždy hodí). Pekárna na chleba má totiž hnětací nože a lopatky, které míchají a hnětou suroviny. Současně nechávají těsto vykynout a odpočívat. Potom se můžete sami rozhodnout, jestli má pekárna rovnou chleba upéct, nebo si ho dáte do formy a do trouby.
Jak pekárnu na chleba vybrat?
V případě, že jste alergičtí na lepek, je pro vás hlavním tématem bezlepkové pečení. I takový chleba si můžete upéct. Stačí zvolit pouze správné suroviny. Při výběru se zaměřte na několik faktorů. V první řadě se zajímejte o velikost, protože některé pekárny jsou menší, jiné větší. Dále se podívejte, jestli si můžete nastavit kůrku. Někdo má rád křupavou, někdo zase nikoliv. Některé pekárny mají k dispozici okénko, přes které uvidíte všechno, co se uvnitř přístroje děje.
Jestliže chcete investovat do vskutku kvalitního produktu, obraťte se na značku Kenwood, která prodává špičkové kuchyňské spotřebiče. V nabídce má kuchyňské roboty i pekárny na chleba, tak neváhejte a pusťte se do výběru.