Vaření a smažení na olivovém oleji

olej

Vyznamenal se hlavně ve studené kuchyni a naučil nás žít zdravě. V tom tkví hlavní přínosy olivového oleje pro 21. století v českém prostředí. Ale mohli bychom jít dál, stačí se ještě o trochu více inspirovat italským nebo španělským rytmem. Pokud jste dosud smažili na slunečnicovém oleji nebo dávali přednost řepkové variantě, měli byste vědět, že filtrovaný olej z oliv je mnohem zajímavější, a to i z pohledu zdravé výživy. Když mu dáte šanci, mile vás překvapí originální vůní. A díky jeho složení ještě víc vynikne chuť připravovaných pokrmů, což je další velké plus.

Premiant také pro teplou kuchyni

Zeleninové saláty nejsou všechno, i když olivový produkt číslo jedna je takovým univerzálem, že se hodí i pro dezerty nebo dokonce zmrzlinu. Olivový olej na smažení by měl být filtrovaný a s nízkou aciditou, což jsou dva předpoklady pro úspěšné menu pro hosty. Výsledná chuť pokrmu totiž bude originální, přesně tak, jak se očekává. Když se k tomu přidají užitečné polyfenoly a zdravé tuky, určitě nelze než kývnout. Zkuste jemnou variantu oleje a nemůžete se splést. Výraznější typy si tedy spíše nechejte na jiné využití. Mimochodem, věděli jste, že s tímto olejem lze také úspěšně grilovat? Možná se vám podobný poznatek hodí během letní dovolené, když budete mít vzácnou společnost.

olivový

Zdraví přímo ze středomořského světa

Zajímá vás, jak doma skladovat olivový olej? Vůbec to není složitá otázka a nebojte se, chybu totiž rozhodně neuděláte. Když jednou lahvičku otevřete, nikdo netvrdí, že musí být spotřebována do týdne. Při správném způsobu skladování vydrží mnohem déle, klidně až celého čtvrt roku. Dejte jej na chladnější místo bez přístupu slunečních paprsků, současně není nutné, aby byl v lednici. Těšte se na propečené speciality nebo polévky, protože vaření s olivovým tajemstvím znamená tisíc a jednu variaci. Víc informací najdete na OLIVUM.cz, kde můžete udělat první kroky ke zdravějšímu životnímu stylu.